Keď všeobecných lekárov partneri nechajú “na holičkách” …

Milé kolegyne a kolegovia,

dovoľte mi aspoň touto formou poďakovať všetkým (nielen) všeobecným lekárom, ktorí v týchto dňoch bojujú s nami a sú na tom úplne rovnako – bez adekvátnych osobných ochranných prostriedkov pracujú  v strese, unavení, s obmedzenými kontaktmi so svojimi najbližšími …

Ďakujem všetkým obetavým zdravotníkom, predavačom, policajtom, starostom obcí, jednoducho všetkým, ktorí nezutekali hneď na začiatku.

Veď si spočítajte koľko lekárov a koľko ambulancii vo vašom okolí  je zrazu na “dovolenke” (ale neprítomnosť v ambulancii nie je oznámená na  VÚC),  hoci by bezpečne mohli ordinovať aspoň telefonicky, pomôcť  pacientovi radou, predpisom eReceptu.

Za minulý týždeň asi ani nespočítate, koľko žiadostí o vypísanie dokladu o práceneschopnosti ste dostali od svojich pacientov v mladom veku a bez pridružených ochorení, koľko prevádzok jednoducho odoslalo svojich zamestnancov k nám po “PN”.

A napokon, koľko iných subjektov nás a našich pacientov nechalo “na holičkách” … Pozrite si oznam, ktorý som dostala pred niekoľkými dňami … Zostávame na to sami.

Ďakujem ešte raz za tých statočných, pracovitých a vydržme, aby sa takéto oznámenia nehromadili ďalej

 

Autor: MUDr. Adriana Orechovská, ambulancia všeobecného lekárstva, Melčice-Lieskové

Foto: MUDr. Adriana Orechovská