Naša víkendová Akadémia EKG a Lekárska izba SVLS mali skvelú atmosféru

Tradičná Akadémia medicínskeho vzdelávania, tradičná Lekárska izba SVLS a tradičná príjemná priateľská atmosféra. Veľa rozhovorov, mnoho vedomostí, stretnutia priateľov, na ktoré sme sa už dlho tešili.

Aj tak možno charakterizovať predposlednú tohtoročnú Akadémiu medicínskeho vzdelávania Fórum elektrokardiografie. Opäť bola plná kapacita, opäť sme intenzívne pracovali. Ako obyčajne sme sa aj poriadne nasmiali a užili si seba navzájom …

Lekárska izba SVLS bola aj tentokrát veľmi zaujímavá. Hovorili sme o tom, ako spoločne postupovať vo vyjednávaní so zdravotnými poisťovňami – všetci sme sa zhodli, že jediným správnym riešením je pre nás vyjednávanie výlučne za všeobecných lekárov bez špecialistov.

Takýto postup prináša pre všeobecných lekárov veľmi pozitívne výsledky – dôkazom sú dynamicky rastúce platby za prácu všeobecných lekárov a právna zmluvná istota pre členov SVLS/AVLS. Tento fakt sme si jednoznačne potvrdili.

Na všeobecných lekárov sa opäť tešíme na novembrovej Akadémii srdcového zlyhávania aj Lekárskej izbe SVLS na Táľoch.

          Akadémie v roku 2019 – aké budú?

Už teraz vieme, že ich bude tak ako v roku 2018 minimálne šesť. Budú témy, ktoré ste si vyžiadali a pribudnú aj nové … A už teraz vieme, že počas novembra, decembra a januára budeme na ich príprave veľmi intenzívne pracovať spolu s našimi lektormi.

Hoci to je a bude mimoriadne časovo náročné a všetci na nastavení workshopov našich Akadémií strávime stovky hodín modelovania, robíme to pre pozdvihnutie a rozvoj nás samých aj nášho odboru. Pracovných stretnutí na príprave našich Akadémií bude počas týchto mesiacov ešte veľa. Plné sály a nadšení kolegovia sú nám však najväčšou odmenou. Bude to časovo mimoriadne náročné, ale robíme to pre nás všetkých …

Vedomosti a zručnosti získané na Akadémiách nám dávajú odbornú aj právnu istotu a už teraz sú vidieť aj na našich faktúrach … Toto sme vždy chceli. A je to tu.

Témy a termíny Akadémií v roku 2019 uverejníme už čoskoro.

Ďakujeme všetkým členom SVLS/AVLS, ktorí sú s nami. Je to pre nás veľké povzbudenie.

Spoločne sme silní!

Zdroj: Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska/Aliancia všeobecných lekárov Slovenska (SVLS/AVLS)

Foto: Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska/Aliancia všeobecných lekárov Slovenska (SVLS/AVLS)