SVLS – POCUS: Registrácia na novembrový Základný certifikovaný kurz POCUS otvorená

Začala sa registrácia na intenzívny Základný certifikovaný kurz POCUS (Point-of-Care- Ultrasound) pod odbornou garanciou Spoločnosti všeobecných lekárov Slovenska (SVLS), ktorý sa uskutoční v dňoch 16.11. – 17.11.2024 v Banskej Bystrici. Kurz v trvaní 1,5 dňa vedú lektori zo špecializačných odborov rádiológia, anestéziológia a intenzívna medicína, vnútorné lekárstvo, všeobecné lekárstvo, gastroenterológia a urológia. Uvedený počet hodín je nevyhnutný k dôkladnému a individuálnemu nácviku vyšetrenia všetkých orgánových systémov, ktoré sú v kompetencii všeobecného lekára.  

Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS), ktorá presadila vykonávanie vyšetrení POCUS a lídruje jeho vzdelávanie vo všeobecnom lekárstve so zameraním na prax, finančne prispeje členom Aliancie všeobecných lekárov Slovenska (AVLS) na absolvovanie kurzu POCUS sumou 40 EUR pre člena.

Základný kurz POCUS (Point-of-Care-Ultrasound) je kreditovaný 12 kreditmi CME. 

V cene registračného poplatku kreditovaného podujatia CME je zahrnutý: odborný program vrátane workshopov, zapožičanie sond POCUS počas celého kurzu, individuálny lektoring v malých skupinách, originálna odborná príručka POCUS od SVLS, 3x coffee break, 1x obed (sobota) a CERTIFIKÁT o absolvovaní základného certifikovaného kurzu POCUS. 

Podujatie nezahŕňa ubytovanie a večeru dňa 16.11.2024. V prípade záujmu si každý účastník túto  požiadavku zabezpečuje sám.

Miesto konania: Fakulta zdravotníctva SZU, Sládkovičova 21, Banská Bystrica – parking zdarma vo dvore areálu. 

Registrácia (možná výhradne elektronicky) na Základný certifikovaný kurz POCUS SVLS sa nachádza tu:

Registrácia POCUS

Po naplnení kapacít bude registrácia uzavretá.

Tešíme sa na všetkých účastníkov kurzu.

 

MUDr. Monika Palušková, PhD., MPH, MBA, LL.M.

prezidentka

Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS)

Aliancia všeobecných lekárov Slovenka (AVLS)