SVLS podporuje svojich členov aj vo vzdelávaní v zahraničí

Vážení kolegovia,

jednou z významných aktivít Spoločnosti všeobecných lekárov Slovenska (SVLS)  je snaha o zlepšenie odbornej a profesionálnej úrovne svojich členov. K vzdelávaniu všeobecných lekárov prispieva SVLS každoročným organizovaním najväčších stretnutí všeobecných lekárov na Slovensku – Kongresov SVLS v Šamoríne a ďalších formálnych i menej formálnych edukačných aktivít.

SVLS však sleduje a podporuje aj vzdelávacie akcie v zahraničí. V tejto súvislosti bolo na Členskej schôdzi SVLS  10.9.2021 prijaté uznesenie o logistickej a finančnej podpore aktívnej účasti členov SVLS na medzinárodnom kongrese všeobecného lekárstva, WONCA EUROPE 2022, ktorý sa uskutoční 28.6. až 1.7.2022 v Londýne.

Ako a dokedy možno svoj abstrakt prihlásiť?

Záujemcovia o aktívnu účasť na londýnskom kongrese majú možnosť prihlásiť si abstrakt na web stránke podujatia www.woncaeurope2022.org najneskôr do 17.1.2022. Všetky informácie o spôsobe, forme a postupe pri prihlásení abstraktu, či už k prednáške, workshopu alebo posteru, sú uvedené na spomínanej stránke.

Abstrakty budú odborne vyhodnotené najneskôr do 31.3.2022 a prihlásení budú o výsledku prijatia/odmietnutia abstraktu informovaní mailom od organizačného výboru WONCA Europe 2022 do 15.4.2022. Ak bude váš abstrakt prijatý, môžete najneskôr do 30.4:2022 zaslať žiadosť o finančnú  a logistickú podporu svojej účasti na kongrese, spolu s informáciou o prijatí abstraktu, na mailovú adresu mudr.jurgova@gmail.com . Následne odborná komisia SVLS  žiadosti posúdi a rozhodne o tom, kto a v akom rozsahu (kongresový poplatok, letenky, ubytovanie) získa finančnú podporu SVLS pre účasť na kongrese v Londýne.

V prípade, že by ste potrebovali poradiť pri zasielaní abstraktu, alebo máte iné otázky ku kongresu v Londýne, môžete napísať na uvedenú mailovú adresu.

Bude nás tešiť, ak budeme mať možnosť podporiť vašu aktívnu účasť na najprestížnejšom medzinárodnom podujatí všeobecných a rodinných lekárov z celého sveta.

 

MUDr. Eva Jurgová, PhD.

vedecká sekretárka SVLS

predsedníčka Sekcie pre zahraničie SVLS

mudr.jurgova@gmail.com