Na prevádzku ambulancie záchrannej služby sa prihlásilo 729 záujemcov

Do výberového konania na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby (ZZS) zaevidoval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) 729 žiadostí. Pre TASR to uviedla Erika Kováčiková z ÚDZS.

“Úrad prerušil všetky správne konania o vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby, a to na účely získania výsledku výberového konania. Po rozhodnutí výberovej komisie úrad vydá úspešným žiadateľom povolenie na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby. V prípade neúspešných žiadateľov žiadosť o vydanie povolenia zamietne,” povedala s tým, že o ďalšom postupe a vyhodnotení žiadostí rozhodne výberová komisia.

Minulý týždeň spoločnosť Falck uviedla, že po uplynutí platnosti súčasných licencií, ktoré sa skončia počas budúceho roka, nebude ďalej na Slovensku prevádzkovať stanice ZZS.

Na Slovensku Falck prevádzkuje 107 staníc ZZS, z toho 27 staníc rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a 80 staníc rýchlej zdravotnej pomoci (RZP). Sieť staníc pokrýva 39 percent územia krajiny, a to najmä v regiónoch východného, severného a južného Slovenska, ale tiež v Trnave, Bratislave a okolí. Záchranári spoločnosti ročne absolvujú takmer 150.000 výjazdov. Spoločnosť zamestnáva viac ako 1400 prevažne zdravotníckych pracovníkov.

Spoločnosť na Slovensku prevádzkuje aj polikliniky, dopravnú zdravotnú službu a priemyselnú požiarnu ochranu. Činnosť týchto prevádzok však podľa jej zástupcov nemá byť nijako ovplyvnená.

Zdroj: TASR
Foto: fotolia.com