SVLS: Víkendovej Akadémie srdcového zlyhávania 2 sa zúčastnilo takmer sto všeobecných lekárov

Akadémie medicíny, práva a manažmentu sú najobľúbenejšími a najnavštevovanejšími medicínskymi vzdelávacími podujatiami na Slovensku. Aj tento víkend sa jednej z nich – Akadémie srdcového zlyhávania 2  – zúčastnila vo skvelej atmosfére takmer stovka slovenských všeobecných lekárov. Mali sme opäť “plný dom”. Odborným garantom bola Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS) Pre veľký záujem a pre účastníkov, ktorí sa na podujatie z kapacitných dôvodov už nedostali, sa ďalšia Akadémia na túto tému uskutoční už  o niekoľko týždňov v novembri 2024. 

V dňoch 20.9. – 22.9.2024 sa v hoteli Chopok v Jasnej konala ďalšia z populárnych kreditovaných Akadémií medicíny, práva a manažmentu pod názvom Akadémia srdcového zlyhávania 2. Všeobecní lekári z celého Slovenska sa na nej intenzívne vzdelávali v uvedenej problematike a zúčastnili sa aj mimoriadne obľúbenej Lekárskej izby SVLS/AVLS. Nosnou formou vzdelávania boli workshopy v malých skupinách, ktoré doplnili prednášky odborných lektorov.

Srdcové zlyhávanie patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktorých detekcia a včasné vyhľadávanie patrí medzi kompetencie všeobecných lekárov a zároveň ho zaraďujeme medzi choroby, ktorého priebeh je výrazne ovplyvniteľný prevenciou a včasnou liečbou rizikových faktorov a komorbidít.

Všeobecní lekári, ktorých sa na podujatí zišla takmer stovka, sa v skvelej atmosfére odborne vzdelávali v diagnostike a liečbe srdcového zlyhávania, v detekcii a medicínskom ovplyvnení rizikových faktorov, manažmente komorbidít ochorenia, ale aj právnym a legislatívnym otázkam, ktoré sú pre prevádzku ambulancií na Slovensku mimoriadne dôležité.

Pre veľký záujem a pre účastníkov, ktorí sa na Akadémiu srdcového zlyhávania 2 tento víkend z kapacitných dôvodov nedostali, sa ďalšia Akadémia na túto tému uskutoční už o niekoľko týždňov v novembri 2024.

MUDr. Monika Palušková, PhD., MPH, MBA, LL.M.

prezidentka

Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS)